Grannsamverkan

Anlagd brand och detonation i Snättringe i gängens mörka skugga

 

Även vi i Snättringe drabbas av gängens uppgörelser som nu även drabbar oskyldiga.

Då är det viktigt att vi som bor i Snättringe blir en offensiv motkraft och försöker hjälpa polisen.

Mer än någonsin behöver vi lära känna våra grannar och veta att vi står på samma sida, att vi är beredda att hjälpa varandra. 

Snättringe hundkollen har flera gånger särskilt och mer än vanligt gått förbi adresser där människor varit hotade. Om vi får reda på att en granne är hotad behöver vi ändra vår mentala inställning till att nu växlar vi grannar upp och hjälper till att hålla uppsikt. Busarna vill att vi ska titta bort och inte våga vittna av rädsla för dem. Det ställer vi inte upp på.  Vi kan använda våra mobiler för att diskret fota skumma människor och deras bilar. Vi kan också ringa polis om vi bedömer att det är överhängande risk.

Brottslingarna som kommer in i vårt område ska inte kunna handla osedda. Vi får skydd av varandra och av polisen.

Lasse Lehman

ordförande

 

Aktuellt

Yogakurser för våren 2024

Det är snart dags att anmäla sig till föreningens populära Yogakurser för våren 2024 Våren 2024 erbjuder föreningen två olika yogapass i Brf Docentens föreningslokal!Torsdagsyogan är en lugnare yoga (medicinsk yoga) och söndagsyogan är en intensivare yoga med fler...

Långsjörundan efteråt

Långsjörundan genomfördes i härligt sensommarväder med nära 600 personer som deltog i Tipspromenaden. Vid våra tält var det full aktivitet. I det stora tältet fick man startkorten och där bjöds på kaffe och saft med kaka samt en barnaktivitet - kasta ärtpåsar i hink...