Långsjörundan nu som ljudfiler

Gunnel Jacobsen, föreningens historieansvarig, har gjort ett superfint jobb och skrivit ner Långsjörundan åt oss alla. Nu finns den även som ljudfiler för den som hellre vill lyssna på guiden. Det är vanliga mp3-filer som även går att ladda ner i mobilen så de kan tas med ut på promenaden.

Människor har i alla tider haft lust både att gå runt sjöar och att ta sig över dem och det gäller även Långsjön, vår gränssjö mellan Huddinge och Brännkyrka, som numera ingår i Stockholm stad.

I Husbladet nummer 98 (våren 2016) fanns Långsjörundan med för att ni skulle kunna riva ut sidorna med min beskrivning på följande sidor och ta med nästa gång du går runt. Det går förstås också att cykla. Beskrivningen går medsols genom fyra bostadsområden som fått namn efter de gamla gårdarna Snättringe, Segeltorp, Herrängen och Långsjö.

Rundan går på vägar, strandstigar, tre konsolbryggor och i en trappa, förbi två lekplatser, ett torg, två restauranger, en badplats, några badberg och många, många hus både nya och gamla, varav några med en lång historia. De som väljer att gå motsols den dagen Långsjörundan pågår, får tillfälle möta en massa glada människor.

Föreningsarrangemang, Långsjörundan 2016

Sedan år 2002 inbjuder olika föreningar runt sjön in till en årlig höstpromenad med aktiviteter och kallar den ”Långsjörundan”. Man ordnar aktiviteter, ställer upp bord, sätter upp tipsfrågor för både barn och vuxna och det utses vinnare. Det blev ett uppehåll 2015, men snart är det dags igen söndagen 11 september 2016.