Årlig julgransplundring i Källbrinksskolan

Den årliga julgransplundringen i Källbrinksskolan har lockat flera generationer att dansa kring granen och försöka vinna fina priser på lotterier och chokladhjul.

Snättringe Fastighetsägareförening anordnar varje år tillsammans med Fullersta Fastighetsägareförening
en julgransplundring i Källbrinksskolan. När den tidigare samlingslokalen brunnit ned letade föreningen efter en större lokal och samarbetet mellan de båda föreningarna startade 1971. Folkdanslaget Lifsandarna ledde danslekarna kring granen och det visades bio i aulan med Kalle Anka & Co. Peka rätt och fiskdamm lockade de yngsta besökarna.

Slagsta Gille tog över efter Lifsandarna 1992 och det finns fortfarande en chans att se grannarna hoppa som små grodor medan gillet gnider på fiolerna, knäpper på nyckelharpan och leder allsången. Många clowner har passerat under åren, De mest kända har varit Jonny Lonn, Topper Martyn (världens snabbaste trollkarl) och MacEddie med dockan Charlie Nick. Under de senaste festerna har det varit Clownen Filoche som stått för trollkonsterna och fått barnens ögon att tindra.

Saft och kakor till barnen och kaffe med dopp till föräldrarna serveras i matsalen. På vägen ut sitter tomten och delar ut godispåsar till alla barn. Även om det mesta är sig likt sedan starten har Swish gjort hanteringen av pengar lättare när vi säljer biljetter till alla aktiviteter.