Långsjörundan

Föreningen arrangerar Långsjörundan varje år tillsammans med 10 lokala föreningar i Huddinge och Stockholm. Det är en populär höstpromenad med tipstävling och chans att vinna fina priser.

Snättringe Fastighetsägareförening tog 2002 initiativ till Långsjörundan, som är ett samarrangemang med 12 lokala föreningar i Huddinge och Stockholm med syfte att informera om föreningarnas inriktning och arbete. Sedan dess har Långsjörundan anordnats nästan varje år i september. Det är många olika aktiviteter vid de olika stationerna och längs stigarna kan man även hitta information från polisen och passa på att gifta sig. Segeltorpskyrkan brukar ha en präst på plats som kan ordna med vigsel ifall alla papper är klara. Möjlighet finns också att fynda på de olika ”pop-up loppis” som dyker upp längs promenadvägen.

Det finns informationstavlor och en ljudslinga längs vägen som informerar om olika platser kring Långsjön. När vädret visar sig från sin vackra sida kan det vara ca 1 000 kryssugna vandrare som startar tipspromenaden och ytterligare många motionärer som bara vill få andas lite sjöluft.

Snättringe Fastighetsägareförening har sin givna plats vid bryggan nedanför Tranparken där det förutom information och möjlighet att starta tipsrundan bjuds på kaffe, saft och kakor. För de yngre besökarna finns chans att vinna lite godis genom att kasta påse, pil eller rulla boll. Vi brukar också bjuda på lite trevlig musik och gruppen Småfranska har vid flera tillfällen medverkat med dansanta folkvisor.

Under några år anordnade föreningen även en hundtävling i samband med Långsjörundan där Snättringes trixigaste hund och mest personliga hund korades.

 

Långsjörundan har en egen hemsida på langsjorundan.se. Mer information om när Långsjörundan planeras nästa gång hittar du på föreningens hemsida.